Peltola Golf Oy

Peltola Golf oy on koko ajan uudistuva ja kasvava yritys. Viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti sekä kentän että palveluiden kehittämiseen. Vuosina 2003 ja 2004 rakensimme kentälle kastelujärjestelmän, 2005 valmistui uusi klubitalo, syksyllä 2005 ja kaudella 2006 olemme tehneet perusparannustöitä. Kaudella 2008 jatkoimme kuutosväylän pidennystä ja avasimme kauden 2009 pelaamalla uutta pidempää kuutosväylää. Kaudella 2008 rakensimme väylälle 7 uuden punaisen tiiauspaikan. Luonnollisesti aiomme jatkaa edelleen aloittamaamme kentän ja palveluiden parannusta ja kehittämistä. Peltola golf oy on vakavarainen, dynaaminen ja kasvava yritys.

 

 LÖYTTYMÄEN LYHYT HISTORIA

Vuonna 1878 Löyttymäen kartanon omistaja Cecilia Lindroos perusti kansakoulun Löyttymäelle vävynsä senaattori Leo Mechelinin kanssa. Se oli Janakkalan kolmas koulu. Vuoteen 1881 asti koulu toimi kartanon meijerirakennuksessa, Kaivolassa.

 

Rakennuksessa maalasivat ja luonnostelivat taiteilijat Helene Schjerfbeck ja Maria Wiik varhaistuotantonsa taideteoksia 1880-luvulla. Taidehistoriasta tunnetaan erityisesti "Löyttymäen kesä". Helene Schjerfbeckin läpimurtoteos "Wilhelm von Scherinin kuolema" on maalattu Löyttymäen Kaivolassa. Taulujensa malleina Schjerfbeck käytti Löyttymäkeläisiä talonpoikia.

 

Löyttymäen kartano rakennutti Löyttymäelle uuden kansakoulurakennuksen, joka valmistui 1881 arkkitehti Sebastian Gripenbergin piirrustusten pohjalta. Rakennus toimi kouluna vuoteen 1950 asti, jolloin nykyinen koulu otettiin käyttöön.

 

Taiteilijaprofessori Onni Oja kävi lapsena Löyttymäen kansakoulua. Hän lähti taideopintoihinsa opettaja August Alhon kehotuksesta ja suosituksesta. Oja vieraili usein Löyttymäessä. Oja on suunnitellut mm. Janakkalan ilves-vaakunan.

 

Senaattori Leo Mechelin joutui kenraalikuvernööri Bobrikovin valtakaudella maanpakoon ja palasi siitä Löyttymäelle 1904 Löyttymäkeläisten riemusaatossa. Mechelin luonnosteli Suomen valtion perustuslain Löyttymäen kartanossa, ja se otettiin käyttöön Suomen itsenäistyttyä. Löyttymäen kylässä alkoi teollistuminen varhain, jo 1800-luvulla. Kartanon ensimmäisiä tuotantolaitoksia oli Mallaskoskeen padottu mylly, jota täydennettiin myöhemmin sahalla ja sähkön tuotannolla. Löyttymäen terva- ja tärpättitehdas aloitti toimintansa 1864. Tehdas harjoitti merkittävää vientiä Pietariin Venäjän sotalaivaston tarpeisiin. Myös maatalouden elinkeinotoiminta virkistyi ja esimerkiksi kananmunia tuotettiin ulkomaanvientiin.

Please publish modules in offcanvas position.